BALIKESİR / ERDEK - Ahmet Vehbi ÇIKRIKÇIOĞLU Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

Okulumuzun tanıtım faaliyetleri kapsamında ek'te gösterilen afiş ve broşürlerle birlikte okul tanıtımlarımızı gerçekleştirdik. Diğer okullardan okul tanıtımı için okulumuzu ziyarete gelen öğrencilere okulumuz gezdirildi ve okul hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca mezun öğrencilerimizin başarıları ile ilgili gerek sosyal medya gerek okul içi ve dışı afişlerle öğrencilerin ve velilerin ulaşabildiği alanlarda bilgilendirici tanıtımlarımız gerçekleşmektedir.

Haz

Hadis derslerimizde 10/A sınıfı öğrencilerimize yıl boyunca hadis ders kitabında yer alan hadisler ezberletilmeye çalışıldı.

May

Okul kütüphanemizde öğrencilerimizin en güzel şekilde yararlanabilmesi için yaşlarına göre kitaplar gruplara ayrılıp yararlanmaları sağlanmıştır.

May

Ortaokul öğrencilerimiz arasında Türkçe dersinde ramazan manileri başlıklı yarışma yapılarak öğrencilerin ramazan ayına karşı ilgi ve alakalarını arttırma yoluna gidildi. Seçilen maniler okul panomuzda bir hafta sergilendi.

May

Erdek ilçemizde ramazan ayı boyunca teravih namazları hatimle okulumuz uygulama camiinde ve 9.sınıf öğrencimiz Enes BAŞAKKIRAN tarafından kıldırılmıştır. Ayrıca okulumuzda öğle namazlarından önce öğrencilerimizle birlikte mukabele okunmuştur.

May

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ile ilgili öğrencilere rehberlik öğretmenimiz olmadığı için sınıf öğretmeni tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Üç öğrencimiz sınava başvuru yapmıştır.

May

Nisan ayı başı yapılan toplantıda e-okul, mebbis, Eba uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinöğretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi sitelerinin incelenmesi, belirli aralıklarla düzenli bir şekilde kontrol bilgisi öğretmenlerle paylaşıldı.

May

Okul bahçemizde her sene olduğu gibi bu sene de çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır. Çeşitli meyve ağaçları dikilmiş olup aromatik bitkiler ve çiçekler ekilmiştir.

May

Okulumuz öğrencilerinin genel olarak başarı seviyesinin çok yüksek olmadığı ve başarıyı arttırmaya yönelik BİGEP ile birlikte deneme sınavlarının yapılması, sınavlar sonrasında tespit edilen eksikliklerin giderilebilmesi için branşlar bazında öğretmenlerimizin çalışmalarını yapmaları hususu tekrarlandı. Koçluk sisteminin verimli olabilmesi için öğretmen, öğrenci, veli işbirliğinin önemi vurgulandı.

Mrt

Okul idaresi önderliğinde her branştan öğretmenin bulunduğu Akademik Takip Komisyonu oluşturuldu, koçluk sistemi uygulaması ile birlikte öğrencilerimizin akademik başarısını arttırmaya yönelik çalışmalar devam etmekte rehberlik çalışmaları da sınıf öğretmeni ve koç öğretmen tarafından yapılmaktadır.

Mrt

Okulumuzda zaten yapılmakta olan kitap okuma faaliyetlerinin ''Okuyan 7'ler Projesi'' ve ''Okuyorum Projesi'' ile birleştirerek okulumuz öğrencilerinin daha fazla kitap okumasını sağlamak amacıyla yeniden düzenlediğimiz kütüphanemizin öğrencilerimiz tarafından daha fazla kullanılmasını sağladık. Kitap okuma takımları oluşturuldu ve kitaplar belirlendi.

Mrt

Okulumuzda fizik, kimya, biyoloji ve fen derslerinin daha etkin uygulamalı işlenebilmesi için laboratuvarımız düzenlenip daha kullanışlı hale getirilmiştir.

Mrt

Bandırma Hayrat Vakfından eğitim görevlisi olarak gelen İsmail ALINMAZ tarafından ortaokul ve lise öğrencilerimizle din görevlilerinin sahip olması gereken ahlaki ve mesleki etik değerler hakkında farkındalık sohbeti yapılmıştır. Ayrıca okulumuzda Mesleki Uygulama ve Hitabet dersleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğretmen olarak görevlendirilen ilçemizde imam olarak görev yapan Yusuf ALKAN tarafından bütün sınıflarda din görevlilerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler de zaman zaman yapılmaktadır.

Mrt

Okul müdürümüz Arif İRİŞ okulumuz öğretmenlerine Milli Eğitim Bakanlığı mesleki gelişim programları ve hizmet içi eğitim faaliyetleri ve başvuru süreci hakkında bilgi verdi.

Mrt

Okul koridorlarımıza okul idaresi tarafından zeka oyunları masaları kurulup öğrencilerimizin tenefüslerde oynayabileceği zeka oyunları yerleştirilmiştir.